Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2011 16:08 - Третото око
Автор: virgo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15567 Коментари: 4 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В източните традиции себеразвитието е директно свързано с духовното усъвършенстване. Активирането или отварянето на третото око (и асоциираните с това психични възможности) за мнозина олицетворява своеобразен връх в себеразвитието.

Третото око всъщност е реално съществуваща част от мозъка, наречена епифиза (pineal gland). Това е последната открита жлеза от ендокринната система. Поради малкия си размер (колкото грахово зърно) и ограниченото количество изследвания до момента епифизата и нейната функция все още не са добре познати, дори и в научните среди. image
Известни са няколко основни аспекта от ролята на епифизата. Тя е фотосензитивна жлеза, т.е. активира се от светлината и контролира различните биоритми на тялото.

При липсата на светлина през нощта епифизата произвежда мелатонин - невротрансмитер с важна роля за имунната система. Той се синтезира от друг невротрансмитер, наречен серотонин, който е основният виновник да се усещаме депресирани или щастливи. Изследване на американски учени показва, че епифизата съдържа най-голямата концентрация на серотонин от всички части на мозъка. Или казано с други думи, третото око е основен център за една от най-важните съставки в рецептата за щастие.

Епифизата е особено чувствителна към биохимическия състав на кръвта. Тя е на второ място след бъбреците по количеството кръв, което преминава през нея. По един или друг начин нашето трето око се влияе директно от чистотата на кръвта и съответно от нивото на замърсяване на нашата вътрешна среда. Затова йогите в стремежа си към духовно усъвършенстване обръщат сериозно внимание на вътрешната чистота на тялото, своевременното освобождаване от токсини, движението на кръвта и лимфата в тялото, релаксацията, медитацията и на това с какво и как се хранят, какво и как дишат. Без съмнение все повече научни изследвания ще ни убеждават във връзката между доброто здраве и усещането за душевно благосъстояние, добре известна в мъдростта на Изтока.


ШЕСТАТА ЧАКРА – наречена още Аджна или чакра на третото око…
image
Визуализира се в индигов цвят /припокриване на много тъмно-синьо с тъмно червено/.

Това е чакрата на виждането, на въображението, на мястото, което разкрива сияещата светлина отвътре.

Фокусирайте Съзнанието си в този център, за да намерите проникновение, за да търсите видение, да се огреете във вечната красота на вътрешния свят, докато лъчите на осъзнатостта пробият през Илюзията и донесат Яснота.

Когато се отвори третото око между двете ни физически, навлизаме в дълбоката медитация, която разкрива вътрешната светлина.

 Това е окото на вашия истински Аз или на Висшия Аз. Причината окото да е обърнато така, че да ви гледа, е защото всичко е вътре във вас. Няма нищо друго, освен това, което е в сърцето и ума ви. Илюзия е, че физическият свят съществува отвън и отделно от вас.

Вашето трето око заснема филма на целия ви живот, включително всичко онова, което мислите, чувствате и вършите. Освен това то записва всички емоции, излъчени от хората, с които някога сте общували. Когато преминете отвъд, ще гледате този филм, докато правите преглед на живота си.

Тази чакра е малко по различна от другите – заради окото в средата. Енергийният център около него излъчва наситено индигиво –синьо с бели искри и виолетови проблясъци.

Чакрата на третото око се влияе от мисли и чувства, свързани с:

Бъдещето: желанието или отказът да видите ясно какво ви очаква.
Миналото: ако сте видели нещо, което ви е изплашило; ако сте били преследвани в този или в предишен живот, защото сте ясновидци (в миналото хората с психични способности често са били екзекутирани като „вещици”; а децата, на които е казано, че ясновидството е „от дявола”, обикновено затварят третото си око).
Убежденията, свързани с духовния свят: ако искате или се страхувате да видите ангели и други нефизически същества.
Когато чакрата на третото око е чиста, ще видите окото на Висшия си Аз, гледащо право към вас. Ако е покрито с клепач, това означава, че е затворено. Той може да е плътно затворен, полузатворен или примигващ (ту отворен, ту затворен). Или третото око може да е засенчено с "щора", която напълно блокира духовното ви зрение.

събрано по материали от интернет



Гласувай:
30


Вълнообразно


1. gkoparanska - Благодаря !
24.06.2011 16:44
http://vbox7.com/play:f5e03f7e - това от мен :)
цитирай
2. virgo - :)))) blagodaria za dopalnenieto :)))))
24.06.2011 16:47
gkoparanska написа:
http://vbox7.com/play:f5e03f7e - това от мен :)

цитирай
3. bven - Досега навсякъде съм чела, че на 6-та главна чакра (Трето око) съответства хипофиза.
24.06.2011 20:34
http://indigota.com/index.php?topic=175.0
http://evaandadam.blogspot.com/2009/06/i.html
http://vestera.net/wordpress/?page_id=288
Има и много друга литература. Поздрав!:)))
цитирай
4. virgo - ами ...bven ....може да има грешка някъде в нета, защото...
24.06.2011 21:24
на мен лично са ми изследвали хипофизата по медицински показания и

епифиза : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BF%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B0

хипофиза : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B0

но...знаеш ли, не е толкова важно това, по-важна е функцията на тази мъничка жлеза и по-скоро 6 чакра :))))
Слънчева и спокойна вечер от мен :)))))


bven написа:
http://indigota.com/index.php?topic=175.0
http://evaandadam.blogspot.com/2009/06/i.html
http://vestera.net/wordpress/?page_id=288
Има и много друга литература. Поздрав!:)))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: virgo
Категория: Хоби
Прочетен: 669277
Постинги: 130
Коментари: 490
Гласове: 1524
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930